قالیشویی در اکباتان
قالیشویی در محله شهرک اکباتان برای ساکنین اطراف شهرک اکباتان نیز امکانپذیر است.
02144355804
قالیشویی در محله شهرک اکباتان یصورت منظم و 24 ساعته انجام می شود.
دفتر قالیشویی تهران واقع در شهرک اکباتان می باشد.خدماتی ویژه با قیمتی مناسب برای ساکنین محدوده اکباتان خیابان بیمه1-بیمه2 – بیمه 3-نفیسی – حنانی – رحمانی – و محله های نزدیک شهرک اکباتان قالیشویی شهرک آپادانا – قالیشویی میدان آزادی- قالیشویی طرشت – قالیشویی تیموری وقالیشویی استاد معین – قالیشویی جناح – قالیشویی فرودگاه مهر آباد در نظر گرفته است.سرویس دهی این مناطق به طور منظم و برای فرش های خیس وآب افتاده درکمترین زمان ممکن 24 ساعته حتی در تعطیلات صورت می گیرد.
اکباتان یا هگمتانه نام قدیم شهر همدان بوده است. این واژه به زبان پارسی قدیم به معنی “محل تجمع” است.
طرح ساخت آن در سال ۱۳۴۵ توسط مهندسین آمریکایی مبتنی بر روش بلندمرتبهسازی و طراحی شهری در آن دوره ریختهشد و اغلب مصالح مورد نیاز بهخصوص آهنآلات آن از خارج وارد شد. طراحی مجموعه شهرک بر عهدهٔ جردن گروزن معمار آمریکایی و ساخت آن بر عهدهٔ شرکت آمریکایی استارِت (به انگلیسی: Starrett) بودهاست. طرح ساخت این شهرک در ابتدا بسیار وسیع بود، و به طور نمونه شامل ساخت دریاچهٔ مصنوعی و بزرگترین مجموعه فرهنگی ایران و غیره میشدهاست. این مجموعه بر محور توسعه متاخر شرقی ـ غربی تهران ساخته شد و ساخت آن بیش از ۱۰ سال به طول انجامید و در آغاز محل سکونت نظامیان قرار داده شده بود. مقاومت در برابر زلزله تا ۹ ریشتر، فضای سبز بسیار وسیع، نورگیری کاملأ کافی و شوتینگ و رایزرهایی اختصاصی و پلههای مخصوص فرار و دهها استاندارد دیگر آمریکایی، اکباتان را از بقیه ساخت و سازهای تهران و ایران متمایز کردهاست. طرح ساخت اکباتان در ابتدا بسیار وسیع بود (برای مثال ساخت دریاچه مصنوعی در آن پیشبینی شده بود) که بعد از انقلاب تغییراتی در مجموعههای رفاهی اقتصادی آن انجام گرفت و یا متوقف شد و طراحیهای اولیه آن به صورت کامل انجام نشد.[۴]
اولین واحدهای این مجتمع عظیم مسکونی (بلوک A1 و C2) در سال ۱۳۵۶ به کارمندان دولتی واگذار شد. ادامه واگذاری واحدهای مسکونی بعد از انقلاب و توسط شرکت عمران و نوسازی محیط پیگرفته شد. پس از آن به ترتیب بلوکهای دیگر فاز ۱ و بلوکهای فاز ۲ و ۳ واگذار شد.
پس از انقلاب ساخت این شهرک را شرکت عمران و نوسازی اکباتان بر عهده گرفت.[۵]
در چند سال اول تکمیل واحدهای مسکونی، شهرک از امکانات و مراکز خدماتی مناسبی برخوردار نبود و ساکنین برای برطرف کردن نیازهای خود، مجبور به مراجعه به مرکز شهر بودند. اما در سالهای بعد امکانات خدماتی این مجموعه رشد کرد و هماکنون بخش اعظم نیازهای خدماتی ساکنین در درون شهرک تأمین میشود و نیاز کمتری به مراجعه به خارج از شهرک دارند.
در گذشته شرق شهرک اکباتان با دیواری در خیابان اصلی اکباتان از کوی بیمه جدا شده بود و هیچ کوچهای از سمت کوی بیمه به اکباتان راه نداشت. در سالهای بعد با فشار اهالی بیمه این دیوار تخریب شد تا اهالی بیمه بهراحتی بتوانند برای تأمین نیازهایشان به اکباتان مراجعه کنند. همچنین کاربریهای بسیاری در این خیابان ایجاد و این خیابان را به یک راسته عملکردی مهم تبدیل شد.
اکنون پس از سی سال، طرحهای آن به صورت نصفه نیمه و در غالب مجموعههای رفاهی، فرهنگی و اقتصادی در دستور کار ساخت قرار گرفتهاست.